Scheiding aanvragen

Een scheiding aanvragen doe je niet zomaar. Je hebt hier wellicht al lang over nagedacht en velen keren uitgesteld omdat het zo’n gedoe oplevert. Kuima is MfN-gecertificeerde echtscheidingsmediator met zowel een kantoor in Amersfoort als Dalfsen, vlakbij Zwolle. Ze helpt je ervoor te zorgen dat het ‘gedoe’ beperkt blijft.

Tot nu toe zijn bijna 100% van onze echtscheidingsbemiddelingen naar tevredenheid van beide partners verlopen. We hebben dan er dan ook volop vertrouwen in dat ook jullie eruit komen met Kuima.

Scheiding aanvragen

Scheiding aanvragen met MfN-scheidingsmediator Kuima

Scheiding aanvragen – rol van de mediator

De mediator speelt een belangrijke rol in de uitkomst van de mediation. Daarom is het belangrijk dat je een mediator kiest bij wie jullie beiden een goed gevoel hebben. Een mediator is niet partijdig, maar weegt alle belangen af en probeert in overleg goede afspraken te maken.
Je kunt ons een e-mail sturen om een afspraak te maken of tijdens kantooruren telefonisch contact met ons opnemen. In de meeste gevallen krijg je Monique aan de telefoon..

In 5 stappen een scheiding aanvragen

Melding scheiding

Voor de eerste melding van een scheiding kun je telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt ook onze website bezoeken en het aanmeldingsformulier toesturen.

Kennismaking en intake

Voor een gratis intake en eerste kennismaking kun je altijd direct bij ons terecht. Je ontvangt dan alle informatie over onze werkwijze en de kosten van uw mediationtraject.

Mediationtraject

In circa 2 tot 7 gesprekken zal Kuima met jou en de andere partij alle punten bespreken die van belang zijn voor jullie beiden om uiteindelijk tot een oplossing te komen die door iedereen gedragen wordt.

Convenant

Als beide partijen het eens zijn, worden de afspraken verwoord in het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. Dit document wordt door alle partijen goedgekeurd en ondertekend, waarna de mediation wordt afgerond.

Juridische afwikkeling

Het echtscheidingsconvenant wordt juridisch afgewikkeld door het formele verzoekschrift om het huwelijk te beëindigen bij de rechtbank in te dienen. Afhankelijk van de complexiteit kan een echtscheidingstraject binnen 4 à 5 maanden worden afgerond.

Scheiding aanvragen? Plan een gratis kennismaking!

Scheidingsmediator Kuima heeft zowel een kantoor in Amersfoort als Dalfsen. Het is hooguit een ritje van 20 minuten vanuit Bunschoten, Nijkerk, Vathorst, Leusden, Heino, Raalte, Nieuwleusen, Oudleusen, Ommen, Hardenberg, Hoonhorst, Wezep, Hattem, Hasselt Dedemsvaart, Witharen en Staphorst.

Je kunt zowel overdag als ’s avonds met haar afspreken. Op beide locaties kunt u gemakkelijk en gratis parkeren. Bel voor een afspraak naar 0529 47 07 60 of stuur het onderstaande formulier naar ons toe.