Ondernemer en scheiden

Voor ondernemers heeft een scheiding veel impact. Ben jij of is je partner ondernemer, dan is een goede financiële begeleiding halszaak. Het kan het verschil maken tussen een faillisement en op een positievere manier uit elkaar gaan.

Unieke begeleiding op financieel en emotioneel niveau tijdens de echtscheidingsmediation

Uitstekende
financiële begeleiding

Wie heeft profijt van een faillisement?

Scheiden is voor iedereen lastig, maar voor ondernemers komt er meer bij kijken dan bij particulieren. Zo is er geen vast inkomen, maar moet er wel alimentatie berekend worden.

Als de ondernemer in gemeenschap van goederen getrouwd is, moet de zaak 50/50 verdeeld worden. Maar als eerlijk betekent dat het bedrijf daarmee failliet zal gaan, wie heeft daar dan profijt van? Is het dan niet slimmer een andere regeling te treffen?

Goede begeleiding is essentieel

Ben je ondernemer en zit je in een scheiding? Of ben je getrouwd met een ondernemer? Ik kan me voorstellen dat je met veel vragen en/of zorgen rondloopt en iemand zoekt die het proces goed kan begeleiden.

Aarzel niet om contact met me op te nemen. Zowel jij als je partner zullen beiden de meerwaarde ervaren van mijn ervaring als register belastingadviseur en MfN-registermediator.

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Hoe zit het met de belasting? Hoeveel alimentatie krijg ik? Ook voor antwoorden op deze vragen ben je aan het juiste adres.

Ik ben zowel MfN-mediator als register belastingadviseur. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat jullie verhaal niet met allerlei specialisten gedeeld hoeft te worden. Dat is echt een groot voordeel.

Ander voordeel is dus dat ik alles van belastingen, toeslagen en jaarrekeningen weet en ervoor kan zorgen dat jullie straks niet met een blauwe envelop verrast worden.

Mijn aanpak is uniek en heeft veel voordelen. Ik kan namelijk niet alleen de gesprekken positief laten verlopen en alles goed afhandelen, maar ook jullie financiële en fiscale situatie inschatten, advies hierover geven en hierin begeleiden. 

Alles op één adres met één persoon dus. 

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

Zorgen voor minder zorgen. Dat is mijn taak

Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt vrijwel altijd. Dat is ook waarom ik geloof dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat bij een scheiding inschakelen.

Goede begeleiding van je kind(eren)

Kinderen worden áltijd de dupe van een scheiding. Samen kunnen we ervoor zorgen om de schade zo klein mogelijk houden. Bekijk ook onze pagina over kinderen en scheiden.

Oog voor nu & straks

Een scheiding levert veel gedoe op. Je moet veel keuzes maken, ook op financieel gebied. Ik weet daar alles vanaf en help je er graag bij, waardoor je nu en straks niet voor verrassingen komt te staan.

Duidelijke afspraken

Het lukt me  tot nu toe in vrijwel alle gevallen om er onderling uit te komen en goede heldere afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. Ik verzorg ook deze laatste stap.

Dichtbij & óók in de avond

Ik heb zowel een vestiging in Amersfoort, Bunschoten, Hoogeveen als Dalfsen. De kans is dus groot dat ik ook dichtbij jou in de buurt zit. Daarbij kun je zowel overdag als ’s avonds met me afspreken.

Plan een gratis kennismaking


Met mij afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten, Dalfsen als Hoogeveen. Een eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Daar kun je al flink wat vragen stellen. Bel hiervoor tijdens kantooruren naar 0529–470 670 of vul het formulier in.

Zo’n afspraak mag ook via Skype plaatsvinden als naar een van de vestigingen rijden lastig is.

Neem contact op