Ondernemer en scheiden

Voor ondernemers heeft een scheiding veel impact. Bent of is uw partner ondernemer, dan is een goede financiële begeleiding halszaak. Het kan het verschil maken tussen een faillissement en op een positievere manier uit elkaar gaan.

Unieke begeleiding op financieel en emotioneel niveau tijdens de echtscheidingsmediation

Uitstekende
financiële begeleiding

Wie heeft profijt van een faillissement?

Scheiden is voor iedereen lastig, maar voor ondernemers komt er meer bij kijken dan bij particulieren. Zo is er geen vast inkomen, maar moet er wel alimentatie berekend worden.

Als de ondernemer in gemeenschap van goederen getrouwd is, moet de zaak 50/50 verdeeld worden. Maar als eerlijk betekent dat het bedrijf daarmee failliet zal gaan, wie heeft daar dan profijt van? Is het dan niet slimmer een andere regeling te treffen?

Goede begeleiding is essentieel

Bent u ondernemer en zit u in een scheiding? Of bent u  getrouwd met een ondernemer? We kunnen ons voorstellen dat u met veel vragen en/of zorgen rondloopt en iemand zoekt die het proces goed kan begeleiden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Zowel u als uw partner zullen  de meerwaarde ervaren van onze ervaring als register belastingadviseur en MfN-registermediator.

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Hoe zit het met de belasting? Hoeveel alimentatie krijg ik?
Ook voor antwoorden op deze vragen bent u bij ons aan het juiste adres.

Kuima is zowel MfN-mediator als register belastingadviseur.

Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat jullie verhaal niet met allerlei specialisten gedeeld hoeft te worden. Dat is echt een groot voordeel.

Ander voordeel is dus dat we alles van belastingen, toeslagen en jaarrekeningen weten en ervoor kan zorgen dat jullie straks niet met een blauwe envelop verrast worden.

Onze aanpak is uniek en heeft veel voordelen. We kunnen namelijk niet alleen de gesprekken positief laten verlopen en alles goed afhandelen, maar ook jullie financiële en fiscale situatie inschatten, advies hierover geven en hierin begeleiden.

Alles op één adres met één persoon dus. 

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

Zorgen voor minder zorgen

Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt vrijwel altijd. Dat is ook waarom we er heilig in geloven dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat inschakelen.

Goede begeleiding van uw kind(eren)

Kinderen worden áltijd de dupe van een scheiding. Samen kunnen we ervoor zorgen om de schade zo klein mogelijk houden. 

Oog voor nu & straks

Een scheiding levert veel gedoe op. U moet veel keuzes maken, ook op financieel gebied. We weten daar alles vanaf en helpen u er graag bij, waardoor u nu en straks niet voor verrassingen komt te staan.

Duidelijke afspraken

Het lukt ons tot nu toe in vrijwel alle gevallen om er onderling uit te komen en goede heldere afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. We verzorgen ook deze laatste stap.

Dichtbij & óók in de avond

Kuima heeft een vestiging in Amersfoort, Bunschoten en Dalfsen. U kunt van maandag tot en met vrijdag zowel overdag als ’s avonds met ons afspreken.

Plan een gratis kennismaking


Met ons afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten als Dalfsen. Een eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens die afspraak kunt u al uw vragen stellen. Bel hiervoor tijdens kantooruren naar 0529–470 670 of vul het formulier in.

Neem contact op