Begeleiding van een echtscheiding met een eigen bedrijf

Als een van de partners een eigen zaak heeft, dan is het vaak lastiger om in een scheidingsproces goede afspraken met elkaar te maken. Er is dan veel financiële know-how nodig om goed zicht te krijgen op de situatie.

Unieke begeleiding op financieel en emotioneel niveau tijdens de echtscheidingsmediation

Uitstekende
financiële begeleiding

Scheiden is voor iedereen lastig, maar voor ondernemers komt er meer bij kijken dan bij particulieren. Zo is er geen vast inkomen, maar moet er wel alimentatie berekend worden.

Als de ondernemer in gemeenschap van goederen getrouwd is, moet de zaak 50/50 verdeeld worden. Maar als eerlijk betekent dat het bedrijf daarmee failliet zal gaan, wie heeft daar dan profijt van? Is het dan niet slimmer een andere regeling te treffen?

Heldere antwoorden op alle vragen

We kunnen ons voorstellen dat jullie met veel vragen en/of zorgen rondlopen en iemand zoeken die het proces goed kan begeleiden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Jullie zullen de meerwaarde ervaren van onze ervaring als register belastingadviseur en MfN-registermediator. Kuima heeft meer dan veertig jaar ervaring als belastingadviseur en weet dus veel van zakelijke cijfers af. Ze kan op basis van financiële jaarrekeningen exact de situatie inschatten en voor beiden de scheiding zo gunstig mogelijk regelen.

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Hoe zit het met de belasting? Hoeveel alimentatie krijg ik?
Ook voor antwoorden op deze vragen zijn jullie bij ons aan het juiste adres.

Onderaan de pagina vind je een filmpje waarin Kuima antwoord geeft op nog meer vragen.

We weten alles van belastingen, toeslagen en jaarrekeningen en begeleiden jullie hier goed in. Zodat jullie straks goed weten wat de consequenties van de scheiding zijn en bijvoorbeeld niet met een blauwe envelop verrast worden.

Onze aanpak zal van meerwaarde voor jullie proces zijn. We zorgen niet alleen voor een prettig klimaat waarin afspraken gemaakt kunnen worden, maar ook dat jullie financieel en fiscaal er samen zo goed mogelijk uitkomen. Als dat gewenst is, begeleiden we jullie hier verder ook in.

Alles op één adres met één persoon dus.

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

We begeleiden jullie scheiding van A t/m Z.


Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt vrijwel altijd. Dat is ook waarom we er heilig in geloven dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat inschakelen.

Goede begeleiding van uw kind(eren)

Kinderen worden áltijd de dupe van een scheiding. Samen kunnen we ervoor zorgen om de schade zo klein mogelijk houden. 

Oog voor nu & straks

Een scheiding levert veel gedoe op. U moet veel keuzes maken, ook op financieel gebied. We weten daar alles vanaf en helpen u er graag bij, waardoor u nu en straks niet voor verrassingen komt te staan.

Duidelijke afspraken

Het lukt ons tot nu toe in vrijwel alle gevallen om er onderling uit te komen en goede heldere afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. We verzorgen ook deze laatste stap.

Dichtbij & óók in de avond

Kuima heeft een vestiging in Amersfoort, Bunschoten en Dalfsen. U kunt van maandag tot en met vrijdag zowel overdag als ’s avonds met ons afspreken.

Plan een gratis kennismaking


Met ons afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten als Dalfsen. Een eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens die afspraak kunt u al uw vragen stellen. Bel hiervoor tijdens kantooruren naar 0529–470 670 of vul het formulier in.

Neem contact op

In het onderstaande filmpje kun je alvast kennismaken met Kuima. Ze geeft hierin antwoorden op veelgestelde vragen over ondernemerschap en scheiden.