Mediation bij een scheiding

Als jullie goed uit elkaar willen gaan, is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Kuima helpt hierbij. Zonder dat we partij kiezen en met oog voor alle (heftige) emoties die op kunnen spelen, werken we toe naar afspraken waarin jullie je beiden kunnen vinden.

Persoonlijke begeleiding van a t/m z

Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt ons eigenlijk altijd. Dat is ook waarom we ook vinden dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat inschakelen.

Goede zorg voor jullie kind(eren)

Kinderen zijn de dupe van een scheiding. We kunnen professionele ondersteuning op maat geven aan kinderen die hulp nodig hebben bij het verwerken ervan.

Oog voor nu en straks

Bij een scheiding moeten jullie veel keuzes maken op financieel gebied. Omdat we ook financieel gespecialiseerd zijn, kunnen we jullie hierin goed advies geven en alles financieel goed en eerlijk voor jullie regelen.

Duidelijke afspraken

We helpen jullie om duidelijke afspraken te met elkaar te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan.

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. Wij verzorgen ook deze laatste stap.

Op korte termijn afspreken

Willen jullie kennismaken? We kunnen zowel overdag als ’s avonds op korte termijn een afspraak met jullie inplannen. Dat kan op onze vestiging in Amersfoort, Bunschoten of Dalfsen. Wat komt jullie het beste uit?

Gids door financiële rompslomp

Bij Kuima kunnen jullie met al je emoties, zorgen en vragen terecht. Bijvoorbeeld over wat er in jullie relatie gebeurd is, de pijn die dit veroorzaakt heeft, hoe jullie het graag geregeld zouden willen hebben, etcetera. Ook als er vragen zijn over jullie kind(eren), is daar ruimte voor. Als een kind hulp nodig heeft bij het verwerken van de scheiding, kunnen we die bieden met professionele begeleiding op maat.

Omdat we veel verstand van financiën hebben, kunnen jullie ook hiervoor bij ons terecht. Jullie kunnen alle vragen hierover aan ons stellen. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Kuima is zowel MfN-mediator als geregistreerd belastingadviseur. Omdat ze over diepgaande financiële know-how beschikt, hoeven jullie je financiële gegevens niet met allerlei specialisten te delen. We geven advies en berekenen de alimentatie, zodat duidelijk is wat de stand van zaken na de scheiding is. Als jullie goed begeleid willen worden op financieel gebied, zijn jullie bij Kuima aan het juiste adres.

Moet de woning worden verkocht?

Bij een scheiding komt er veel op jullie af. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden, terwijl de omstandigheden verre van ideaal zijn. Jullie hoofd staat er eigenlijk helemaal niet naar.

Een belangrijke vraag die jullie misschien hebben, is of de woning verkocht moet worden. Dat kunnen we precies uitrekenen. Mocht uit de berekening blijken dat financieel rondkomen na een scheiding moeilijk is, dan denken we met jullie mee en gaan we naar oplossingen zoeken.

Hoe moet ik het regelen met de zaak (van mijn partner)?

Aangezien we zakelijke financiële (jaar)rapportages begrijpen, begeleiden we ook ondernemers die in een scheiding zitten. Zowel voor de ondernemer als partner levert dat meerwaarde op. Geen hoge rekeningen vanwege dure advocaten en accountants, maar een neutrale mediator die alles van zakelijke financiën weet en er samen met jullie uit gaat komen.

Meer informatie over Scheiden met een eigen zaak.

Filmpje: antwoord op veelgestelde vragen

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

Plan een vrijbijvende kennismaking


Met Kuima afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten als Dalfsen. Aan een eerste kennismaking zitten geen kosten vast. In het gesprek kunnen jullie alle vragen stellen en daarna een keus maken of jullie wel of niet met ons verder willen gaan. Bel om op korte termijn een afspraak te maken tijdens kantooruren naar 033 – 206 69 58 of vul het formulier in.

Neem contact op