Mediation bij een scheiding

Kuima Mediation regelt echt álles wat nodig is bij een scheiding, inclusief een goede financiële afronding en begeleiding. Dat scheelt veel zorgen en frustraties.

Unieke begeleiding op financieel en emotioneel niveau tijdens de echtscheidingsmediation

Uitstekende
financiële begeleiding

Duidelijke afspraken maken. Ook over de kids en financiën

Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt ons vrijwel altijd. Dat is ook waarom we geloven dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat bij een scheiding inschakelen.

Goede zorg voor je kind(eren)

Kinderen worden áltijd de dupe van een scheiding. Met onze aanpak kunnen we de schade zo klein mogelijk houden. Bekijk ook onze pagina over kinderen en scheiden.

Oog voor nu & straks

Een scheiding levert veel gedoe op. Je moet veel keuzes maken, ook op financieel gebied. Wij weten daar alles vanaf en helpen je er graag bij, waardoor je nu en straks niet voor verrassingen komt te staan.

Duidelijke afspraken

Het lukt ons in vrijwel alle gevallen om er onderling uit te komen en goede heldere afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. Wij verzorgen ook deze laatste stap.

Dichtbij & óók in de avond

Kuima heeft een vestiging in Amersfoort, Bunschoten, Hoogeveen en Dalfsen. De kans is dus groot dat we ook dichtbij jou in de buurt zitten. Daarbij kun je zowel overdag als ’s avonds met ons afspreken.

Moet de woning worden verkocht?

Bij een scheiding komt er veel op je af. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden, terwijl de omstandigheden verre van ideaal zijn. Je hoofd staat er eigenlijk helemaal niet naar.

Een belangrijke vraag die je misschien hebt, is of de woning verkocht moet worden. Dat kunnen we precies voor je uitrekenen. Mocht uit de berekening blijken dat financieel rondkomen na een scheiding moeilijk is, dan denken we met je mee.

Daar gaan we iets verder in dan je van een scheidingsmediator mag verwachten. We zijn namelijk gespecialiseerd in cijfers en zetten al onze kennis van belastingen, hypotheken en financiën in om een nieuwe start mogelijk te maken. 

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Hoe zit het met de belasting? Hoeveel alimentatie krijg ik? Ook voor antwoorden op deze vragen ben je aan het juiste adres.

Kuima Duijst is eigenaar van Kuima Mediation en zowel MfN-mediator als geregistreerd belastingadviseur. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat jullie verhaal niet met allerlei specialisten gedeeld hoeft te worden. Dat is echt een groot voordeel.

Ander voordeel is dus dat we alles van cijfers weten en we jullie kunnen helpen om straks niet met een blauwe envelop verrast te worden.

Onze aanpak is uniek en heeft veel voordelen. We kunnen namelijk niet alleen de gesprekken positief laten verlopen en alles goed afhankelen, maar ook jullie financiële en fiscale situatie inschatten, advies hierover geven en hierin begeleiden. 

Alles op één adres met één persoon dus. 

Hoe moet ik het regelen met de zaak (van mijn partner)?

Aangezien we zakelijke financiële (jaar)rapportages begrijpen, begeleiden we ook ondernemers die in een scheiding zitten. Zowel voor de ondernemer als partner levert dat meerwaarde op. Geen hoge rekeningen vanwege dure advocaten en accountants, maar een neutrale mediator die alles van zakelijke financiën weet en er samen met jullie uit gaat komen.

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

Plan een gratis kennismaking


Met Kuima afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten, Dalfsen als Hoogeveen. Een eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Daar kun je al flink wat vragen stellen. Bel hiervoor tijdens kantooruren naar 0529–470 670 of vul het formulier in.

Zo’n afspraak mag ook via Skype plaatsvinden als naar een van onze vestigingen rijden lastig is.

Neem contact op

Alles nog eens rustig doorlezen?

In onze brochure vind je alle informatie terug.