Mediation bij een scheiding

Kuima Mediation regelt alles wat nodig is bij een scheiding, inclusief een goede financiële afronding en begeleiding. Dat scheelt veel zorgen en onaangename financiële verrassingen achteraf.

Unieke begeleiding op financieel en emotioneel niveau tijdens de echtscheidingsmediation

Geen onaangename financiële verrassingen achteraf

Duidelijke afspraken. Ook over de kids en financiën

Scheiden zonder ruzie

Een utopie? Nee, het lukt ons eigenlijk altijd. Dat is ook waarom we ook heilig geloven dat mediation bij een scheiding zoveel keren beter is dan een advocaat.

Goede zorg voor uw kind(eren)

Kinderen worden áltijd de dupe van een scheiding. Met onze aanpak kunnen we de schade zo klein mogelijk houden. 

Oog voor nu & straks

Een scheiding levert veel gedoe op. Je moet veel keuzes maken, ook op financieel gebied. Wij weten daar alles vanaf en helpen je er graag bij, waardoor je nu en straks niet voor verrassingen komt te staan.

Duidelijke afspraken

Het lukt ons eigenlijk in alle gevallen om er onderling uit te komen en goede heldere afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Alles wordt geregeld

De rechter moet ook naar het convenant en het ouderschapsplan kijken en goedkeuring geven voor de scheiding. Wij verzorgen ook deze laatste stap.

Dichtbij & óók in de avond

Kuima heeft een vestiging in Amersfoort, Bunschoten, Hoogeveen en Dalfsen. De kans is dus groot dat we ook dichtbij u in de buurt zitten. Daarbij kunt u zowel overdag als ’s avonds met ons afspreken.

“Een goede ervaring gehad. Dichtbij, toegankelijk en niet gehaast. Op een rustige en constructieve wijze kunnen samenwerken.”
Bekijk onderin alle reviews.

Moet de woning worden verkocht?

Bij een scheiding komt er veel op u en jullie af. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden, terwijl de omstandigheden verre van ideaal zijn. Uw hoofd staat er eigenlijk helemaal niet naar.

Een belangrijke vraag die u misschien heeft, is of de woning verkocht moet worden. Dat kunnen we precies uitrekenen. Mocht uit de berekening blijken dat financieel rondkomen na een scheiding moeilijk is, dan denken we met u mee en gaan we naar oplossingen zoeken.

Daar gaan we verder in dan u van een scheidingsmediator zult verwachten. We zijn namelijk gespecialiseerd in cijfers en zetten al onze kennis van belastingen, hypotheken en financiën in om een nieuwe start mogelijk te maken. 

Heb ik straks voldoende inkomen om rond te komen?

Hoe zit het met de belasting? Hoeveel alimentatie krijg ik? Ook voor antwoorden op deze vragen bent u aan het juiste adres.

Kuima Duijst is eigenaar van Kuima Mediation en zowel MfN-mediator als geregistreerd belastingadviseur. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat jullie verhaal niet met allerlei specialisten gedeeld hoeft te worden. Dat is écht een niet te onderschatten voordeel.

Ander voordeel is dus dat we alles van cijfers weten en we jullie kunnen helpen om straks niet met een blauwe envelop verrast te worden.

Onze aanpak is uniek en heeft veel voordelen. We kunnen namelijk niet alleen de gesprekken positief laten verlopen en alles goed afhandelen, maar ook jullie financiële en fiscale situatie inschatten, advies hierover geven en hierin begeleiden.

Alles op één adres met één persoon dus.

Hoe moet ik het regelen met de zaak (van mijn partner)?

Aangezien we zakelijke financiële (jaar)rapportages begrijpen, begeleiden we ook ondernemers die in een scheiding zitten. Zowel voor de ondernemer als partner levert dat meerwaarde op. Geen hoge rekeningen vanwege dure advocaten en accountants, maar een neutrale mediator die alles van zakelijke financiën weet en er samen met jullie uit gaat komen.

Kuima Duijst voor mediation bij een scheiding

Plan een gratis adviesgesprek


Met Kuima afspreken kan overdag en ‘s avonds, zowel in Amersfoort, Bunschoten, Dalfsen als Hoogeveen. Een eerste adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Daarin kunt u al uw vragen stellen. Bel hiervoor tijdens kantooruren naar 0529–470 670 of vul het formulier in.

Zo’n afspraak mag ook via Skype plaatsvinden als naar een van onze vestigingen rijden lastig is.

Neem contact op