Over Kuima Mediation

Kuima Mediation is een allround mediation bureau in Amersfoort, Bunschoten en Dalfsen. Drijvende kracht is Kuima Duijst, gecertificeerd MfN-mediator, conflictcoach én geregistreerd belastingadviseur, een combinatie die je niet vaak tegenkomt. “Ik ben inderdaad een van de weinige mediators die ook nog eens belastingadviseur is”, vertelt Kuima. “Dat ben ik al lange tijd als eigenaar van Kuima Belastingadviseur.”

Van links naar rechts: Willeke Duijst (office manager), Kuima Duijst (mediator en belastingadviseur) en Rika Hakvoort (financieel specialist)

Financiële know-how en mediation

In de dagelijkse praktijk van belastingadviseur kwam Kuima veel ondernemers tegen die in een conflictsituatie waren beland, hetzij door een scheiding of een zakelijk conflict. “Ze zochten dan iemand die kon bemiddelen, een mediator dus. Vaak vroegen ze dan aan mij of ik iemand kende.”

Het bleek voor Kuima lastig te zijn om een mediator te vinden die genoeg wist van ondernemen en fiscaliteit. Ze besloot zelf een opleiding mediation te gaan volgen. Tijdens de basisopleiding Mediation groeide haar belangstelling voor het vak en ging ze door met een specialisatie in scheidingsmediation, arbeidsmediation, groepsmediation, nalatenschapsmediation en conflictcoaching.

Veel mediations gaan over geld

Met haar fiscale en financiële kennis is Kuima per definitie een mediator voor ondernemers en werknemers die in conflict zijn met hun werkgever. Maar ook tijdens familiemediation komt haar financiële know-how goed van pas. “Tijdens een scheidingsmediation of nalatenschapskwestie draait het vaak om geld. Het is enorm handig dat ik hier geen specialist voor in hoef te schakelen, maar dit zelf op de juiste waarde kan schatten. En ook in de uitkomst van een mediation rekening kan houden met de financiële kant.”

Gratis adviesgesprek aanvragen

MfN-mediator Kuima heeft een kantoor in Amersfoort, Bunschoten en Dalfsen.

U kunt zowel overdag als ’s avonds met Kuima afspreken. Op beide locaties kunt u gemakkelijk en gratis parkeren. Bel voor een gratis adviesgesprek naar 033 – 206 69 58 of vul het formulier op onze website in.

MfN-mediator
MfN-mediator Kuima